Skip to Content
Uutiset

Ajankohtaista ja ajatonta: Sopen uusi sivusto esittelee tiedekeskuksen toimintaa ja sisältöteemoja 

Julkaistu:

Sopen uudelle sivustolle on koottu vierailijan näkökulmasta keskeistä informaatiota, esimerkiksi tiedekeskuksen sisältöteemojen ja toiminnallisuuksien esittelyjä. Sivuston tavoitteena ei ole korvata vierailua paikan päällä – tärkeä osa Soppi-kokemusta ovat näyttelykierroksen inspiroimat pohdinnat ja keskustelut.

”Uudet verkkosivut palvelevat kävijöitä ja tuovat Sopen toimintaa esiin. Vierailut paikan päällä ovat kirvoittaneet lukemattomia oivalluksia ja hyviä keskusteluita”, kertoo Sopen projektipäällikkö Nina Hjelt.

Soppi-vierailulla keskustelu – tai sisältöjen itsenäinen pohdinta – lähtee usein liikkeelle kävijän alkaessa miettiä omaa käsitystään sivistyksestä. Sivistykselle onkin lukuisia, erilaisia määritelmiä. Sopessa sivistysteema kytketään kasvatukseen ja koulutukseen. Tiedekeskus auttaa hahmottamaan, miten sivistyskäsitys on aina kytköksissä omaan aikaansa, ja miten se toisaalta muokkaa yhteiskuntaa.

”Sopen lähtökohtana oli tehdä niinkin vaikeaa käsitettä kuin ”sivistys” näkyväksi. Sivistys on ollut Suomen yksi kantava voima. Yksi maailman köyhimmistä maista on tänään yksi menestyneimmistä. Muuttuvassa maailmassa tätä sivistyksen voimaa tarvitaan entistä enemmän. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi Soppeen oppimaan ja pohtimaan sivistyksen merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa”, sanoo Kvs-säätiön toimitusjohtaja Lauri Tuomi.

Yleisötapahtumia ja räätälöityjä ryhmävierailuja

Kvs-säätiön tiloissa Helsingissä toimiva Tiedekeskus Soppi avautui vierailijoille elokuussa 2022. Ensimmäisen toimintavuoden aikana Sopessa on käynyt vierailijoita Suomen lisäksi esimerkiksi Espanjasta, Irlannista, Japanista, Turkista ja Yhdysvalloista.

”Tiedekeskus Soppi on saanut pelkän ”puskaradion” kautta yllättävän paljon kansainvälistä näkyvyyttä. Odotamme innolla uusia vierailijaryhmiä nyt, kun tieto Sopen toiminnasta tavoittaa yleisön uusien verkkosivujen kautta”, sanoo Kvs-säätiön TKI-päällikkö Heidi Kinnunen.

Soppi on avoinna tiistaisin ja torstaisin. Aukioloaikoina vierailulle voi pistäytyä kuka tahansa tiedekeskuksen aihepiireistä kiinnostunut. Ryhmille näyttelyopastuksia on tarjolla erikseen sovitusti. Soppi on sopiva vierailukohde esimerkiksi opiskelijaryhmille tai työyhteisöille. Opastettuun ryhmävierailuun on mahdollista yhdistää vaikkapa työpaja. Ryhmävierailujen sisällöt räätälöidään aina toiveiden mukaisesti. Räätälöityjen ryhmävierailujen lisäksi Sopessa järjestetään myös yleisötapahtumia eri kohderyhmille.

”Ota Soppi seurantaan niin verkossa kuin Instagram-tilillämme – pysyt kärryillä Sopen tapahtumista!” kehottaa Nina Hjelt.

Seuraavaksi Sopessa on luvassa tapahtumia Helsinki oppii -teemaviikolla loka-marraskuussa.

Kuva: Iina Esko
Teksti: Kristiina Andreasson

 

Sopen toiminta

Soppi sijaitsee Kvs-säätiön yhteydessä: Museokatu 18, 00100 Helsinki. Käynti Cygnaeuksenkadun puolelta, esteetön sisäänkäynti sisäpihalta.

Soppi on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 13–16.30

Pääsymaksut

  • aikuiset: 8 euroa
  • opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet: 4 euroa
  • alle 18-vuotiaat: vapaa sisäänpääsy
  • vain korttimaksu

Näyttelyopastukset ryhmille

  • opastuksia tarjolla sopimuksen mukaan suomeksi ja englanniksi
  • ryhmäopastusten hinnat: 250 euroa (1 h), 500 euroa (2 h; sisältää työpajan)
  • varaa ja tilaa opastusaika: soppi(at)kvs.fi
Jaa artikkeli
Back to top